Tälta i Stockholm

Här är 10 vackra ställen att tälta och vandra i

Stockholm bjuder på många vackra ställen att tälta och vandra i, perfekt för camping. De flesta kan man nå med SL, utan bil. Listan uppdaterad 2024.

Loading...
Björnö

1. Björnö

Perfekt kombination av skog och hav
Ta bussen (1 timme från Stockholm) till Björnö naturreservat för en dag av avkopplande vandring, picknick vid strandkanten eller kanske en simtur i klart vatten. Naturen här erbjuder en perfekt kombination av skog och hav.
Järvafältet

2. Järvafältet

Perfekt nybörjar-hiking, 30 min från Stockholm
Järvaleden är totalt 35 km lång. Ta pendeltåg till Häggvik (Sollentuna). Ta med barnen till Bögs gård eller besök Floras trädgård. Man får tälta max 2 dygn. På Järvafältet finns tio rastplatser. “Det är ett fantastiskt område med varierande natur. Alltifrån fågellivet vid Säbysjön till Hansta naturreservat som är en stor upplevelse på våren. En personlig favorit är de gigantiska ekarna vid Molnsättra.” – Erik Hansson
Kärsön

3. Kärsön

Ekerö, nära Drottningholm
Kärsön är ett stort friluftsområde med en 5,5 km lång stig (“röda stigen”) runt ön. Här finns 400-åriga ekar samt lövskogspartier med en mycket ovanlig flora.
Norra Djurgården

4. Norra Djurgården

Nationalstadsparken är nära
En kort promenad från Tekniska Högskolan ligger Norra Djurgården. Här kan du vandra längs vattnet, genom skogen och uppleva en unik blandning av stad och natur.
Paradiset, Huddinge

5. Paradiset, Huddinge

Sagolika sjöar och lummiga skogar
En av flera nationalparker i Huddinge. Ta buss 709 från Huddinge station och du passerar flera parker innan Paradiset.
Roslagsleden

6. Roslagsleden

19 mil (11 etapper) mellan Danderyd och Grisslehamn
Leden är 19 mil lång och går från Danderyd norr om Stockholm till Grisslehamn i Roslagen. Uppdelad i 11 etapper. Första etappen är 15 km och går från Danderyd till Vallentunasjön i Täby. Nära där kan man fika på Karby Gård som har öppet på helgerna.
Sörmlandsleden

7. Sörmlandsleden

Upptäck södra Sveriges vildmark
100 mil vandring mellan Björkhagen (Stockholm) och Katrineholm/Oxelösund. Varierande landskap, historiska platser och rikligt med naturupplevelser väntar.
Tyresta skog

8. Tyresta skog

Med den magiska brända skogen
Med kollektivtrafiken tar du dig smidigt till Tyresta Nationalpark, där tät, uråldrig skog och glasklara sjöar bjuder in till äventyr. Utforska skogens unika ekosystem genom ett nät av vandringsleder, anpassade för alla nivåer av erfarenhet. Tälta t.ex. vid Vissvass eller Sisshammar/Luraström.
Tärnan, Vallentuna

9. Tärnan, Vallentuna

Fint men lite svårt att ta sig till utan bil
Sjön Tärnan med omgivande barrskogar ingår i ett av de största obebyggda områdena i Stockholms län. Den kuperade terrängen växlar mellan höglänt hällmarkstallskog och sänkor med små mossar eller djupa, långsmala sjöar.
Upplandsleden

10. Upplandsleden

Natur, kultur och friluftsliv sammanflätade
En 50 mil lång led från Mälarens vikar i söder till Dalälvens skärgård i norr. Följ orange markeringar.

Create a Makamap account to save favorites, add places to maps, and make your own maps: