Tälta och vandra i Sverige

4 fantastiska ställen att upptäcka Sveriges natur på

Sverige är ett paradis för vandrare och friluftsentusiaster. Med allt från djupa skogar, skimrande sjöar, steniga kustlinjer, till majestätiska fjällområden, erbjuder landet en imponerande variation av landskap att utforska. Att vandra och tälta här ger dig en unik chans att komma nära naturen, uppleva årstidernas skiftningar och njuta av lugnet i den svenska vildmarken. Med ett väl utvecklat nätverk av vandringsleder och naturreservat är möjligheterna oändliga för den som vill utforska landets rika naturskönhet på nära håll.

Loading...
Jämtlandstriangeln

1. Jämtlandstriangeln

Oförglömliga fjälläventyr
Jämtlandstriangeln erbjuder en otrolig vandringsexpedition i Sveriges otämjda vildmark. Denna populära vandringsled ger dig chansen att uppleva det bästa av Jämtlands natursköna landskap, inklusive storslagna fjällvyer, klara insjöar och rika vildmarksmiljöer. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller bara börjar utforska friluftslivet, är Jämtlandstriangeln tillgänglig och erbjuder en rad utmaningar för alla nivåer. Leden är väl markerad och har välskötta fjällstugor för övernatting längs vägen. Dessutom kan du i denna relativt korta vandring (47 km totalt) uppleva en mångfald av landskap, vilket gör varje dag på leden unik och minnesvärd.
Sarek nationalpark

2. Sarek nationalpark

Storslagna vyer, ostörd natur – här vandrar du i det vilda
Sarek är en av Europas sista sanna vildmarker, en plats där du verkligen kan uppleva naturens fulla kraft. Här hittar du över 100 glaciärer, djupa dalar, höga toppar och mäktiga vattendrag. Att vandra och tälta i Sarek kräver kunskap och förberedelse, men belöningen är enorm. Det är en oerhörd upplevelse att spendera natten under stjärnorna, omgiven av vild och orörd natur. Sarek är en plats för äventyr, reflektion och äkta upplevelser av det vilda.
Grövelsjön

3. Grövelsjön

Där fjällens skönhet möter vildmarken
Grövelsjön är fjällvandring på dess bästa. Med sin orörda natur, rikligt med vandringsleder, överväldigande fjällvyer och storslagna vildmark erbjuder området en äkta upplevelse av den svenska fjällvärlden. Tälta nära fjällbäckar och vakna upp till en spektakulär soluppgång. Grövelsjön är också rikt på flora och fauna, vilket gör det till en perfekt plats för naturintresserade. Vandra, utforska, koppla av och njut av det bästa av Sveriges vildmark i Grövelsjön.
Höga Kusten

4. Höga Kusten

Unika landskap och kustkultur
Höga Kusten erbjuder en unik mix av berg och hav i en dramatisk och vacker terräng. Här hittar du en av Sveriges mest distinkta kustlinjer, med klippor som stiger brant ur havet och skogsklädda kullar. Tältplatser finns i överflöd och ger dig friheten att uppleva solnedgångar och stjärnhimlar i ensamhet. Vandringen tar dig genom ett omväxlande landskap, från kustens öppna klippor till djup skog. Kulturella landmärken och en rik historia gör Höga Kusten till en minnesvärd upplevelse.

Create a Makamap account to save favorites, add places to maps, and make your own maps: