Tälta i Stockholms skärgård

12 vackra ställen att tälta och vandra i skärgården

Stockholms skärgård bjuder på många vackra ställen att tälta och vandra i, perfekt för camping. Listan uppdaterad 2024.

Loading...
Svartsö

1. Svartsö

En halvstor och attraktiv ö.
Ligger i hjärtat av Stockholms mellersta skärgård, Svartsö är en idyllisk reträtt från stadens larm. Täckt med täta skogar, ängar och flera sjöar, bjuder Svartsö in till både avkoppling och utforskning. Cykla eller vandra längs de slingrande stigarna, njut av en fika i det lokala kaféet, eller ta dig ett uppfriskande dopp i någon av de insjöarna. Dessutom erbjuder Svartsö Alpacka ett unikt tillfälle att komma nära dessa charmiga djur, vilket gör Svartsö till ett minnesvärt stopp på din skärgårdsresa.
Ingmarsö

2. Ingmarsö

En dold pärla
Något av en dold pärla i Stockholms skärgård, Ingmarsö kombinerar naturlig skönhet med ett aktivt samhälle. Ön är hem för frodiga skogar och glittrande vikar, vilket gör den till ett utmärkt val för den som söker efter både äventyr och avkoppling. Här finns en charmig lanthandel för att täcka dina grundläggande behov, och om du vill upptäcka öns djurliv, håll ögonen öppna för det rika fågellivet och de förtrollande sällskap av rådjur.
Fejan

3. Fejan

En liten ö med stark havskänsla.
En mindre ö i ytterskärgården med stark havskänsla. Perfekt för camping med faciliteter som krog, bastu, vandrarhem och kajakuthyrning. Här finns magiska små skär att paddla till. Vandring runt ön tar ca 45 minuter.
Sandön/Sandhamn

4. Sandön/Sandhamn

En liten ö med mycket sand.
En liten ö bestående mest av sandstränder och gles tallskog. Mycket mysig att ströva runt på under lågsäsong men kan bli mycket folk under högsommaren.
Huvudskär

5. Huvudskär

Ytterskärgårdens pärla.
Ytterskärgårdens pärla med karga klippor och klart vatten perfekt för snorkling. Kupoltält rekommenderas.
Blidö

6. Blidö

Skärgårdsliv med en touch av civilisation
En större ö i skärgården. Dock har den biltrafik vilket kan påverka skärgårdskänslan.
Fjärdlång

7. Fjärdlång

Upplev höga klippor
Upplev höga klippor, skogar och fårhagar. Tälta på klipporna eller på betald gräsyta. Det finns dass och kiosk.
Arholma

8. Arholma

Din skärgårdsidyll på första parkett
Arholma, beläget på Norrtälje kommuns norra kant, utgör en sann fristad för naturälskare. Här erbjuds vandringsleder genom skogslandskap och över öppna ängar, perfekt för den som söker lugn och avkoppling. Känn skärgårdslivet nära med de charmiga husen, den pittoreska hamnen och utsikten över Östersjön. Här kan du även besöka det historiska Arholma Nord, med dess imponerande kustartilleribatteri från kalla kriget. En ö perfekt för både äventyr och lugna stunder.
Utö

9. Utö

En annan halvstor ö med fina campingmöjligheter.
Som den södra skärgårdens största ö, är Utö en fantastisk blandning av rå natur och modern bekvämlighet. Med sina sandstränder, stora skogsområden och klippor som blickar ut över Östersjön, är Utö ett äkta paradis för vandrare och cyklister. Här hittar du allt från gammaldags gruvbyggnader till en marina full av båtar. Och med ett brett utbud av matställen, inklusive Utö Värdshus med sin prisbelönta restaurang, kommer du aldrig gå hungrig här.
Bullerö

10. Bullerö

Bruno Liljefors älskade klippiga ö.
Bruno Liljefors älskade denna klippiga ö. Tältning tillåten på anvisad gräsyta raststuga tillgänglig.
Möjaskärgården

11. Möjaskärgården

Utforska de olika öarna.
Utforska de olika öarna tältplats finns vid Munkhamna på Granholmen. Bastu tillgänglig på Ostholmen. Huvudön Möja är en av skärgårdens största öar perfekt för långa vandringar. Den har en stark skärgårdskänsla med sina bilfria gator lanthandel fiskarsamhällen och krogar. Möjlighet att ta med cykel på skärgårdsbåtarna.
Nåttarö

12. Nåttarö

Familjevänlig njutning, bara en färja bort
Lätt att nå, erbjuder vackra sandstränder. Lätt att nå erbjuder vackra sandstränder perfekt för familjer. Tältning tillåten för upp till två nätter.

Create a Makamap account to save favorites, add places to maps, and make your own maps: