Surfa i Sverige

Öva vågsurfing utan att lämna landet!

Sverige är kanske inte känt för sin vågsurfing, men här är 8 bra ställen där det går att surfa ändå.

Loading...
Mölle, Skåne

1. Mölle, Skåne

Charmig kuststad, avkoppling och surfäventyr
Mölle är en charmig liten kuststad i Skåne, södra Sverige. Surfmöjligheterna här varierar beroende på årstid och väderförhållanden, men när vågorna kommer kan de vara mycket trevliga. Mölle är mest känd för sin vackra natur och lugna atmosfär, vilket gör det till en utmärkt plats för att koppla av efter en surf-session.
Vik, Österlen

2. Vik, Österlen

Österlens pittoreska pärla, vågor för alla
Vik är beläget på Österlen, en naturskön region längs den sydöstra kusten av Sverige. Surfare uppskattar Vik för dess långgrunda sandstrand och tillgång till både höger- och vänstervågor. Vik kan erbjuda bra förutsättningar för nybörjare, men även mer avancerade surfare kan hitta utmaningar här under rätt förhållanden.
Ekeviken, Fårö, Gotland

3. Ekeviken, Fårö, Gotland

Fårös vackra stränder, surfingens paradis
Ekeviken ligger på ön Fårö, strax norr om Gotland. Det är en av Sveriges mest kända surfspotar, med en vacker strand och regelbundna vågor. Ekeviken erbjuder surf för alla nivåer, men erfarna surfare kommer att uppskatta de kraftfulla och långa vågorna som kan dyka upp här.
Salusand, Örnsköldsvik

4. Salusand, Örnsköldsvik

Naturskönt surfande i Norrlands hjärta
Salusand är beläget i Örnsköldsvik, en stad vid Sveriges östkust. Här hittar du en lång sandstrand omgiven av vacker natur. Vågorna är generellt små till medelstora, vilket gör platsen idealisk för nybörjare och mellannivå surfare. På grund av sitt norrliga läge kan vattnet vara kallt, så en tjock våtdräkt rekommenderas.
Mörbylånga, Öland

5. Mörbylånga, Öland

Surfers Center Öland erbjuder kurser, uthyrning och försäljning inom vindsurfing, kitesurfing och SUP. På stranden på Haga Park.
Kåsa, Apelviken, Varberg

6. Kåsa, Apelviken, Varberg

Kilometerlång strand, surfkultur och gemenskap
Kåsa är en populär surfspot i Varberg, belägen på Sveriges västkust. Känd för sin kilometerlånga sandstrand, erbjuder Kåsa en blandning av vågor som passar både nybörjare och mer avancerade surfare. Området är även känt för sin trevliga atmosfär och härliga strandkultur.
Torö, Nynäshamn

7. Torö, Nynäshamn

Bara 72 km från Stockholm
Torö ligger söder om Stockholm, nära Nynäshamn. Det är en av Sveriges mest berömda surfspotar, särskilt bland mer erfarna surfare. Torö är känd för sina kraftfulla högervågor och kan erbjuda utmanande förhållanden även för proffs. Området har en rå och vacker natur, vilket bidrar till den unika upplevelsen.
Åsa, västkusten

8. Åsa, västkusten

Surfing för alla nivåer i vackra Åsa
Åsa är en liten kuststad belägen på Sveriges västkust. Surfing här är lämplig för alla nivåer, med både lugna och mer kraftfulla vågor beroende på förhållandena. Åsa är en populär plats för surfare på grund av dess vackra sandstrand.

Create a Makamap account to save favorites, add places to maps, and make your own maps: